A Hazáért körút egy rendkívüli, egész napos osztálykirándulás lehetőségét kínáló élménypedagógia program, amelynek keretében a Velencei-tó térségének négy különleges helyszíne (a kápolnásnyéki Vörösmarty Emlékház, a gárdonyi Gárdonyi Emlékház, a pákozdi Katonai Emlékpark-Nemzeti Emlékhely és a kápolnásnyéki Halász-kastély) tematikus élménytúrára, tartalmas tó körüli és irodalmi, történelmi barangolásra hívja az 5-8. osztályos korosztályt.

A Hazáért körút célja, hogy a diákok megismerhessék Vörösmarty Mihály, a Szózat költőjének, és Gárdonyi Géza, az Egri csillagok írójának szülőhelyét, felidézzék a pákozd-pátka-sukorói csata eseményeit Pákozdon, és megismerjék, hogyan kötődött Schweidel József aradi vértanú a kápolnásnyéki Halász-kastély történetéhez. Magyarország történelmének kiemelkedő időszaka a nemzeti ébredés, a reformkor évtizedei, amelynek megfogalmazott értékeit közvetíteni leghitelesebben az üzeneteket megfogalmazó költő és író szülőhelyén – mintegy a gondolatok szülőhelyén – lehet. A Velencei-tó térsége, hazánk csodálatos fekvésű tájegysége szinte kínálja magát, hogy a napjainkban is fontos értékeket a ma gyermekei is felfedezzék.

A részvételi díj 11.500 Ft / diák, amely magába foglalja az élménypedagógiai foglalkozások költségét (belépő- és múzeumpedagógiai díjak 4 helyszínen) és a csoportot a Velencei-tó körül szállító autóbusz egész napos bérleti díját. A vasúti közlekedés a KEMPP-Nemzeti Emlékhelyre ingyenes. Kísérő pedagógusoknak a program díjmentes.

Bővebb információ a helyszínekről, a programról: www.hazaertkorut.hu.

Elsősorban 20-25 fős, 5-8. osztályos tanulói csoportokat várunk. Ettől eltérő létszám vagy korosztály esetén, esetleg az autóbusz kerékpárral történő helyettesítésekor minden esetben előzetes egyeztetés szükséges, amely alapján kialakítjuk a csoportra szabott ajánlatot.

Érdeklődés, időpontfoglalás, egyedi igények kezelése írásban lehetséges a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen.

 

Szeretettel várjuk Önöket a Velencei-tó körüli hazafias kulturális barangolásra!